7 Kasım 2012 Çarşamba

GENİZ ETİ PROBLEMİ


İlk defa bu kadar uzun zaman olmuş yazmayalı,en son bize bayram geldi deyip bırakmışım bloğumu öylece.Gelen yorumlar bile yayınlanmadan beklemiş.
Yine uzun zaman sonra maillerime bakarken canım Tuba'mın  "uzun zamandır yoksunuz,her şey yolundadır umarım" yazan mailini görünce geldim kendime,ANLADIM Kİ BURADA DA KOCAMAN BİR DOSTLUK OLUŞMUŞ ,tatlı Ege'nin tatlı annesi teşekkürler :) Sesini duymadığım,yüzünü görmek için küçücük resimlerin içine girmeye çalıştığım,hatta hiç yüzünü görmediğim ama candan,içten ,takip edilsem de edilmesem de severek, merakla beklediğim sevdiklerim var burada benim daha iyi anladım..İhmal edilmemeli burası ,benim canım sanal evim :)
Gel gelelim Rüya'nın uzun süre bitmeyen ya da arka arkaya gelen hastalıkları beni öylesine üzdü ki, en sonunda gittiğimiz doktor "geniz eti alınmalı" deyince ben iyice koptum her şeyden..


Neredeyse 15 Eylül'den beri yani meleğimin okuluna başladıktan 5 gün sonra başlayan  burun tıkanıklığı ,hafif ateş arkasından şiddetli öksürük ,iştahsızlıkla bir başladı bugüne kadar aralıksız devam ediyor.Geçen kış okulu yoktu ,yine her sabah babaannesine götürüyor akşam iş çıkışı alıyorduk..O zaman da hastalanıyordu ama en azından ayda bir hastalanıyordu ayda bir içiyordu antibiyotik..En son geçen sene Nisan ayında içti ,bitti..Çok şükür Eylül'e kadar hiç hastalanmadı desem yeridir.Hapşursa da ,burnu da aksa hafif bir şekilde,ilaçsız atlattık o dönemi.Havaların soğumasıyla,bir de kreş ortamına girmasiyle minik kelebeğim artık hep hasta..Kan testi yapıldı ,boğaz kültürü alındı,ilaçlar içildi nafile..Birkaç gün arayla önce geceleri burun tıkanıklığı,rahat nefes alamama ve bazen horlama ile başlayarak şikayetlerimiz devam etti.Biz hastalığı bitecek diye umut ederken yeni bir hastalıkla karşılaştık.
Bayram öncesi yolculuğumuzda yine burnu tıkalıydı,iştahsızdı daha yolda anne burnum akıyor demeye başladı,gittiğimiz günün ertesi günü , anneannesi ve teyzesiyle onu gezdirirken hafif ateş başladı,tamam dedim yeniden hastalanıyoruz.Özellikle gündüz ve gece uykusunda horlama tekrar başladı,bayramdan önceki yoğunluktan dolayı ne kadar ısrar da etsek doktorlardan randevu alamadık.Önümüzde uzun bayram tatili de olunca bekleyemedik,telefon görüşmelerine göre tekrar başladık antibiyotiğe.Bir kaç gün içinde toparlandı yeniden,burun tıkanıklığı,horlama geçti.Bayramın son gün antibiyotiği bitti.Bayramı rahat geçerdi o, bayramda hastalanan ben oldum.Bayram tatilimizin bitmesiyle Salı günü biz işe,kuzucuk okuluna başladı, çok değil  Salı gecesi yeniden burun tıkandı,rahat nefes alamadı,Çarş. sabah da gece de burun tıkalıydı,Perş. sabah geçen sene de gittiğimiz (kulak burun boğaz) doktorumuza gittik..Şikayetlerimizi anlattık,daha önce de gittiğimizde geniz eti problemi olabilir şu an hasta ,ilaçları kullanın, iyileşsin öyle gelin demişti.Daha sonra bir kaç kez gitmek için aradığımızda randevu alamayınca , Rüya'nın da sağlığı iyi olup hastalanmayınca götürmedik, acaba ihmal mi ettik ?
Genel muayene yapıldıktan sonra kızınızda alerjik nezle de var dedi.Röntgen istedi, Sinüzitten de şüphelendi,Allah'tan ciddi bir sorun çıkmadı, ama alerjik nezlenin de tedavisine başlamalıyız dedi.,aksi taktirde alerjik bronşit ya da alerjik astıma çevirebilirmiş....Minik kızımın minik burnu uyuşturularak endoskopi yapıldı,ekrandan burnunu gördük hep birlikte,doktorumuz geniz eti alınmalı dedi.. İşte bana ne olduysa o an oldu..Allah beterinden korusun evet, dermanlı hastalık versin doğru ama yine de adı ameliyat işte,tedirgin oluyor insan.Üstelik sıradan da olsa bu ameliyatı geçirecek olan senin minik kızınsa...


Daha çok küçük ama dedim doktora, biz zaten bu yaştakileri ameliyat ediyoruz dedi..Daha sonra Rüya büyüdükçe kemik yapısı da büyüyecek et parçası küçük kalacak dedi.Ama o zamana kadar vücutta ciddi sıkıntılar doğurabilir diye de ekledi.Anlattı enine boyuna düşünün haftaya kontrole geldiğinizde operasyon için kararınızı verin dedi.
Biz ne mi düşünüyoruz ? Hastayken muayene olduğundan bir de iyileşip normal haliyle geniz etine bakılmasını istiyoruz.Çevremizdeki arkadaşlardan bildiğimiz ve gördüğümüz üzere doktorumuza güvenimiz sonsuz, ancak bir de Bursa'daki KKB Çocuk Hastenesi'ne götürmek istiyoruz, eğer oradaki doktor da alınması gerektiğini söylerse kararımız operasyondan yana, ya alınmasın derse diye bir umudum kalmadı benim, yaşanılanlar bunu gösteriyor.
Peki sonra ne oldu..İlaçlarımızı düzenli bir şekilde kullanıp Rüya'mın iyileşmesini kontrole götürmemizi beklerken dün gece 600'lük antibiyotik içen kızımın geniz tıkanıklığıyla yeniden nefes alması problem oldu.38 'i geçmedi ama ateşi normalin üstündeydi, ne o uyudu ne ben, sabah da keyifsiz ve iştahsızmış babaannesi öyle söyledi, öğle arası gittiğimizde gerçekten halsiz,ateşli bir şekilde geldi kucağıma oturdu,başını göğsüme yasladı,oturduk öylece...
Sonuç, doktorumuzu aradım ,durumumuzu anlattım, yarın gelin görmeliyim dedi..
İşte ben buralarda yokum bu yüzden uzun zamandır,halbuki yine de çok güzel geçirdiğimiz bir bayram var,39 aylık Rüya var, Rüya'nın okulu var...( Hoş ona tamam mı devam mı o da ayrı bir post konusu..)

Özledim hepinizi ayrı ayrı..İyi ki var bloğum ve sizler iyi ki varsınız.Dua edin bize olur mu ?

22 yorum:

  1. Elbette haklısın bütün bunları hissetmekte canım.Güzel sözlerin için teşekkürler:)İnşallah gerek kalmaz ameliyata;ama 2. doktora göstermeniz iyi olur.Hakkında,sağlığında hayırlısı neyse o olsun tatlı, güzel,olgun bakışlı Rüya'nın:)Hoşgeldiniz tekrardan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım,hoşbulduk :) Zor bir süreç ,şimdi bir de okulda ilk senemiz,o yüzden daha sık hastalanıyor..Geniz eti..Eğer gerçekten alınması gerekiyorsa operasyondan yanayız, tabii araştıralım bakalım..

      Sil
  2. Geçmiş olsun.Allah şifa versin,inşaallah.Benim oğlumda da %70 tıkayan bir geniz eti olduğunu,ameliyatla alınması gerektiğini söylemişlerdi.Henüz iki yaşındaydı.Kabul etmedik.Başka doktora götürdük."İlaçlarla devam edelim.Kötüleşirse o zaman düşünürüz.Hem büyüdükçe küçülebilir."dedi.Öyle yaptık.Sık Sık hastalandı.Ama çok şükür ameliyat olmadı.%90 gibi olsaydı durumu zordu.Sizinki de o kadar büyük değilse başka bir doktora daha götürün.Sonuçta o etinde orda bir işlevi var.Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz..Biz de aynı şeyi düşünüyoruz, Rüya'm bir iyileşebilirse önce hasta değilken görmek isterim geniz etinin büyüklüğünü, daha sonra da mutlaka başka bir doktora da götürecez..Siz atlatmışsınız ne güzel..sevgiler..

      Sil
  3. Çok çok geçmiş olsun Süreyyacım, tez zamanda iyileşsin minik Rüya, çevremdeki bir kaç arkadaşımın kreşe giden çocuklarında da sürekli tekrarlayan hastalıklar duyuyorum, malesef birbirlerinden kapıyorlar işte:( Allah beterinden korusun canım, gelmiş geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım..Evet doktorlar zaten bu senenin bizim için zor geçeceğini söylemişlerdi..Neredeyse aralıksız hasta minik kızım.Allah beterinden saklasın tabii,sağol..

      Sil
  4. biz iki yaşında ameliyat olduk.ancak 13 aylıktan beri genizeti alınmalı dendi.1 yıl yatağımızı bayır aşağı modunda yaptık ve ameliyatı 1 yıl erteledik.bence sizde bir deneyin derim.yatağın başucu kısmına yatağın altından yastıkla yükseltin.ne kadar geç ameliyat o kadar iyidir bence.çok küçükler.şimdiden geçmiş olsun.genizeti maceralarımızın detayını blogta yazdım.çok araştırdık 6-7 doktor gezdik.deneyimlerimizi paylaşırım isterseniz.geçmişler olsun şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,size de çok geçmiş olsun..Yüksek yastıklar da koysam nafile, sadece hasta olduğunda horluyor Rüya,onun dışında çok sorun yaşamıyoruz,bu sene de arka arkaya hasta olunca böyle sıkıntılar doğdu..Çok memnun olurum paylaşırsanız,Esk'de hangi doktorlara götürdünüz acaba?

      Sil
  5. çok üzülddüm canım okuyunca geçmiş olsun.umarım operasyon gerekmez.gerekirsede Allah şifasını verir inşallah.endişeye kapılma.bu onun faydasına olacak ama işte seni ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.annelik zor hemde çok.hele böyle zamanlarda bambaşka zor.Ama Rabbim herşeyin hayırlısını verir.belki bu operasyon sonunda rüya çok rahatlar kimbilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok sağol,hem de çok zor bir durum, benim gibi en ufak bir hapşuruğu,öksürüğü kafaya takan biri olarak bu durum ne kadar zor anla artık..Umarım her şey Rüya için nasıl hayırlıysa öyle olur ...

      Sil
  6. canım acil şifalar dilerim...

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun okurken tüylerim ürperdi resmen inşallah operasyona gerek kalmadan halledersiniz, sizi o kadar iyi anlıyorum ki çocuklar hasta olduğunda anneler resmen bitiyor.Allah bir an önce Rüya'cım a şifalar versin inşallah,dualarım hep sizinle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz canım..Aynen öyle oluyor,en ufak bir hastalıkta ben 5 kat hasta oluyorum,umarım en kısa zamanda atlatırız..

      Sil
  8. iyi ki geldiniz özledik rüya'yı... geçmiş olsun umarım çabuk atlatır. Çok ufak bir şey de olsa bir anne için kızının ameliyat olması ne demek iyi bilirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım ben de sizleri özledim :)Ne oldu yoksa senin kızlar da mı ameliyat oldu? Merak ettim şimdi..

      Sil
    2. benim küçük kız küçük bir operasyon geçirdi vajinal yapışıklık nedeni ile... ama ben bunu blogda yazmadım. atlattık çok şükür...

      Sil
    3. Ah canım çok geçmiş olsun,neler duyuyor neler yaşıyor insan..Atlatmışsınız ya önemli olan bu..çok şükür..

      Sil
  9. Gecmis olsun Sureyyacim, arkadasimin oglunun da 2,5 yaainda alinmasi gerekli dediler. Ertelediler bir turlu ameliyat olmasina kiyamadilar. Sonra 8 yasinda artik nefes alma zorlugu yuzunden acil ameliyata aldilar canim.

    Icinden ne geciyorsa oyle yap...iyi olmasi icin, ne lazimsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım..Ne kadar çok duyuyorum son zamanlarda bu geniz eti problemini..Bakalım hastalıklardan bir kurtulalım en kısa zamanda geniz eti problemini çözecez..

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun güzel rüyaya.

    YanıtlaSil