18 Temmuz 2012 Çarşamba

KREŞ

Dün itibariyle kuzucuk okullu artık...Zaten uzun zamandır ben büyüdüm okula gidecem artık diye sayıklıyordu..Çekincelerim,korkularım,endişelerim çoook..En büyüğü "bulaşacak hastalıklar" ..diğeri "başına gelebilecek kazalar".. Müdire hanımın odasına giderken tam sağ taraftaki merdivenler hiç hoş görünmedi gözüme ya da parkta kumun üzerinde duran 1 adet parke taşı ..
Aklımın ucundan bir gün çocuğumu 3 yaşından kreşe gönderme fikri geçmedi..Ama şartlar ..şartlar insana hiç istemediği şeyleri yaptırıyor maalesef..Biz arkadaşlarıyla zaman geçirsin,paylaşmayı öğrensin,aktiviteler yapsın ( kendisi çok çabuk sıkıldığı için evde pek yapamıyoruz çünkü) gibi pek çok sebepten dolayı yarım gün öğleden sonra grubunu istedik..Ancak şimdiden 20.kişi olduk ve 25 'e kadar yolu var bunun..Tek sınıf ..Milli eğitimden gelen emir ikinci bir sınıf açılmayacak,öğretmen yok..Ne yazık ki yaşadığımız yerin kıt kaynakları işte..Biz de tam gün diye düşünüyoruz şimdi..En fazla 15 çocuk..Her ne kadar her gün sabahtan akşama kadar göndermeyi istemesem de bakalım neler olacak..Öğleden sonra uykusu kalksın artık diyordum olmadı,yatıracaklar kreşte yine..Yine bana hüsran geceler göründü :))
Gelelim Rüya niye kreşe gidiyor sorusuna..Yavrumun babaannesinden alınıp eve gelmesi 7'yi buluyor..Ben o gelmeden yemek yapmak ,ortalık toplamak,makineye çamaşır atmak gibi işlerimi halletmeye çalışıyorum.Güyya o gelmeden tüm işlerimi bitirip onunla ilgilenecem..Olmuyor işte.Yetemiyorum..Hep birden fazla şey yapmak zorundayım herkes gibi..Benimle aktivite yapmıyor çabuk sıkılıyor..Hafta sonları havalar hep iyi olsa güzel..En azından bol bol gezdirebiliyorum..Geçen kış bunaldık mesela,hep ev,hep kapalı mekanlar..Olmadı..Ben yetemediğimi düşünüyorum yani..
Kayın validemlerin güzelim müstakil bahçeli evden apartman dairesine taşınmaları Rüya'yı çok kötü etkiledi..Çok sıkılıyor çok..Öğlenleri yeniden arkamızdan ağlamaya başladı..Akşamları da alırken evden ayakkabısını zor giyiniyor,kaçar gibi çıkıyor evden :(( Babaannesiyle yaptıkları belli,çoğunlukla tv seyrediyor..Artık Feriha filan isimleri de ezberledi :((( Seyredilen ve söylenenler o kadar önemli ki şu an..etkisinde kalıyor akşamları hep bana soruyor..Geçen gün sel felaketinde "anne çocuklar suyun altında kalmış " dedi..Sen nerden biliyorsun dedim..Gördüm dedi..Yok kızım onlar denizde yüzüyorlardır dedim..Babaannem öyle dedi dedi... Seyredilen,söylenen....bizim için değil ama onlar için çok önemli !!!!
Benim annem km' lerce uzakta..Arada sırada geliyor , ona tabi ki yapılacakları ya da yapılmayacakları daha kolay söylüyorum..Ama o hep misafir..Kalıyor gidiyor..Ece geliyordu annemle,oyunlar oynuyordu kuzum onunla..Eeee artık teyzemiz de evli..yok..


Bizim oralarda olsak,herkes aynı şehirde hatta aynı muhitte :)) Halamlar,teyzem,yengem,babaannem,kuzenler,eş dost akraba...her gün birine gitse yine yetişemez..Yazımız ayrı kışımız ayrı güzel geçer..Bu sene olmadı güvenemedim..Seneye en azından yazın bir kaç hafta gönderecem bizim oralara deniz , havuz  değişiklik olsun kuzuma..Biz çalışmak zorundayız iznimiz kısıtlı diye onu bunlardan mahrum etmenin bir anlamı yok !!!! Belki de kendisi gelmek istemeyecek zaten..O da olabilir..


                             Uzun lafın kısası kreşe kaydını yaptırdık kızımın hiç istemesem de.. Zor bir dönem benim için..  Umarım her şey istediğimiz gibi olur Rüya'm..Umarım...


22 yorum:

  1. çoğumuz aynı durumdayız deidiğiniz gibi,ben de çocukken köyde,gençliğimde küçğk bir ilçede yaşadığım için üzülüp dururdum,insan anne olunca küçük yerin akrabalarla yaşamanın kıymetini daha iyi anlıyor.sosyalleşmesi için maksimum imkn sağlamak dışında çaremiz yok.hem eltim çalışmıyor ama o da 3 yaşında kızını reşe balattı,çünkü aynı şekilde yetemiyordu,bütün gün evde her sorduğuna yanıt da verse yaşıtlarıyla oynamak gibi olmuyordu.o yüzden üzülmeyin.her şeyin hayırlısı olsun:)),(naçizane bir şey önermek istiyorumbence okula başlama temalı bir parti yapabilirsiniz, güzel bir hatıra olur tatlı kızınız için:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) Sözleriniz moral oldu bana :) Aslında ben de erken gibi düşünsem de Rüya için daha iyi olacağına inanıyorum..Fikriniz de çok güzel :) sevgiler..

      Sil
  2. Süreyya'cım bu konuda bu kadar sıkma kendini, içini ferah tut. Kreşlerin çocuklar üzerinde bir çok güzel etkileri var. Bence Rüya'yada çok faydası olacak göreceksin bak. Çalışan bir çok annenin durumu aynı malesef. Bende büyüdüğünde yarım gün kreşe göndermek istiyorum. Gelişimi için. Sıkma kendini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte olumlu yanlarını bilsem de yine de endişelerim var..Zamanla ,Rüya kreşten mutlu bir şekilde döndükçe geçecek eminim :)) Teşekkür ederim :) sevgiler..

      Sil
  3. yeni kreş hayatınız hayırlı olsun.
    sen kendini ferah tut onlar çok çabuk alışıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Bahar'cım :) Eminim öyle olacak :) sevgiler..

      Sil
  4. bence rüyaya güven ve içini ferah tut umarım kreşe tahmin ettiğinden daha kolay alışacaktır.hem rüya da bence öyle bir hva var değişikliklere uyum sağlar gibime geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüya için bir sorun olmaz Eda'cım bence de..Çok istiyor çünkü..İlerde ne olur bilmem.Benim endişelerim,huzursuzluklarım var ama o da zamanla geçecek tabi..Teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  5. aaa!!...cok sasirdim bu kadar kendinizi uzmenize :( bence Kres cocugun gelisimi icin coook ama cooook onemli.Ben de bizimkini seneye vermek istiyorum,ustelik (sizi daha iyi hissettirecekse) daha ancak iki yasina gelecek ama ben ne yalan soyleyeyim, sartlar martlar degil, gercekten kendim gitsin istiyorum.O basladiktan sonra full time donecegim ise, simdilik part time devam ediyorum. Kendi cocuklugumdan biliyorum anaokulunun ne kadar faydali, ne kadar eglenceli bir yer oldugunu. Orda paylasmayi ogrenicek, arkadaslari olucak, evdekinden cok daha kaliteli zaman gecirecek. Eve donunce size neler yaptigini anlaticak, belki bir gun yaptigi anne konulu bir resim ile gozlerinizi yasartacak. Bence hic dert etmeyin boyle...sadece ilk haftalar hemen oralarda olun, alisma doneminde yapilacaklari internetten sagdan soldan okumussunuzdur, hersey kolay gider umarim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim :) Rüya için böylesinin daha iyi olacağına inanmasam göndermezdim zaten..Kreşin çocuklar üzerindeki olumlu yanları malum..Benim endişelerim de geçecek zamanla..Teşekkürler moral verdiniz..sevgiler..

      Sil
  6. hayirli olsun :) cok buyuk bir adim ama icinizi ferah tutun.. benim kizim Defne de tam 3 yasindayken basladi krese.. hem de rusyada yasadigimiz icin o sirada, rus kresine basladi... ben hamile oldugum icin baslasin istemistim ama iyi ki de baslatmisim diye dusunuyorum.. gelismesi o kadar hizlandi ki.. bir kere cocuk cocuktan ogrenir demisler cok dogru bence.. herseyi cok cabuk kapiyorlar, biz ona sevgimizi veriyoruz, kresde de ogretmenleri ona bizim sevgi disinda verebileceklerimizi daha dogru sekilde veriyorlar bence.. onemli olan ne kadar sure ayirdiginiz degil cocugunuza, ne kadar kaliteli sure ayirdiginiz o yuzden iciniz rahat olsun. eminim yeni arkadaslarini ve okulunu cok sevecektir. ilk basta hastaliklar olabilir ama bence bu da bunyesini guclendirecek, uzmemeye calisin kendinizi :) kolay gelsin, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiniz bloğuma :).Teşekkür ederim yazdıklarınız için,yüreğime su serptiniz :) Ben de ilerleyen zamanlarda Rüya da kreşin olumlu etkilerini göreceğime inanıyorum..Benim de endişelerim o mutlu oldukça geçecektir.Teşekkürler..sevgiler :)

      Sil
  7. ay harıka haber bu:) ınsallah hersye yolunda gıder hasta olmaz eglenır cosar enerjısını atar..aferın kuzuya buyudum okula gıddem dıyormus masallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim kokoş kelebeğimiz :)) Umarım yazdığın gibi olur :) sevgiler..

      Sil
  8. Oncelikle hayirli olsun. Kesinlikle dogru bir secim. Krese giden cocukla gitmeyen arasinda cok fark oluyor. Kendine guvenleri basliyor. Demirin 2 hafta okulu yok. Onda bile yaz okuluna yazdirdim. Sonucta evde tv izliyorlar, telefonla oynuyorlar bi yerden sonra yetemiyoruz onlara. Gelisimi icin dogru secim :) eminim cok cabuk alisicaktir Rüyada.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) Ben de sizin gibi düşünüyorum,umarım herşey istediğimiz gibi gider,Rüya da çabucak alışır :) sevgiler..

      Sil
  9. Çok tatlı maşallah :) Sıkı bir takiple anaokulu çocuk için iyi bir şey bence. Hayırlısı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) Umarım öyle olur ..sevgiler :)

      Sil
  10. hiç dert etme kreş süper bişi:)) sihirli değnek:) maşallah Rüya cok tatlı söylemeden gecemeyecegim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) Sizin de kreşle ilgili yazılarınızı okumuştum..Tüm yazılarınızı okuduğum gibi :) Kreşi tavsiye ettiniz hep, ben de öyle düşünüyorum ..Umarım dilediğim gibi olur..sevgiler :)

      Sil
  11. hayırlı olsun, inşallah iyi olacaktır.. bu arada ne tatlı ne sevimli bir kız Rüya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz :) Umarım iyi olur..sevgiler..

      Sil