19 Mart 2012 Pazartesi

yaşasın haftasonları :))

Aslında bu başlığı haftasonu bittiğinde değil de , haftasonuna doğru yazmalıydım :) Her Pazartesi sorular sorarım kendime,vicdan muhasebesi yaparım..Bu iki gün içinde kızıma yeterince vakit ayırabildim mi? İsteklerini maddi imkanlarımın elverdiğince yerine getirebildim mi? Yeterince onu dinleyip,istediği oyunları oynayabildik mi? Onu yapma,bunu elleme demiyerek  gönlünce hoş vakit geçirmesini sağlayabildim mi ? Ona yeni birşeyler öğretebildim mi?...Hayatındaki  "anne" boşluğunu biraz da olsa azaltabildim  mi?..
Eğer kendime evet elimden gelenin en iyisini yaptım diyorsam ,haftasonu o zaman güzel geçmiştir..Bu hafta da evet dedim kendime,Rüya'mla doyasıya güzel,dolo dolu 2 gün geçirdik :)) Ctesi havalar da ısınınca,bahar havasını da hissedince Eskişehir'e gidelim dedik.Nitekim Rüya bu fikri çok sevdi..Gezdik,alışveriş yaptık,Rüya çok eğlendi..Önce hiç istemediği bir şey istedi, trene binmek..Avm'lerin içinde küçük tur atan trenlere..Hiç istemezdi halbuki,sevmez bu tür şeyleri..Hemen bindik kızımla..Ardından geleneksel oyun parkı,Allah'tan pek kimse yoktu,
lakin kuzucuk şu an paylaşamama sıkıntısı yaşadığından kendinden başka kimsenin kaymasını,top havunda olmasını..istemiyor :)) Sonra top attık ekrandaki kızcağı yemek isteyen böceklere.."Garfield " etkinliği varmış bir de,hemen ona da katıldık..Tabii Rüya daha tanışmadığı için büyük kedi oldu adı :)) Pepee,Keloğlan filan olsaydı üstüne atlardı hemen :)) Derken ahşap malzemeler her zaman ilgisini çeker,biraz orada oyun oynadı..Sabah 7 buçukta kalmış olmasına rağmen 3 'te uyuyakaldı..Biz de rahatça gezdik babasıyla..Nerede gezdik? Çocuk mağazalarında,oyuncak mağazalarında ...:)))) Rüya'm da uyanınca yemeğimizi yedik döndük,akşama maç izlemeye misafirlerimiz vardı :) Rüya'cığın keyfi yerindeydi :)) Babası soruyor sen aslan mısın kartal mısın diye ..aslanım diyor, ara sıra kartal..Biz aslanız kızım diyorum,sen küçük aslansın..Şimdiden aşılamak lazım :)) Ctesi 12'yi geçiyordu uyuduğunda sabah  7'de anne ben uyandım dedi :)) Gözlerimi açamsam da peki annecim dedim..Mümkün değil tekrar uyumaz ,asla beni de uyutmaz :))) Ama babasına karışmaz :))))








Pazar günü uzun zamandır binmediği bisikletini aldık bahçeye çıktık,arkadaşlarıyla oynadı,biraz bisiklet sürme alıştırmaları yaptık...Oyunlar oynadık,yemekler yaptık,birbirimize masallar anlattık..Bir de sorduğum sorulara "farketmez anne" diye cevap vermiyor mu bitiyorum :)) söylediğim cümlelerden sonra "bence de anne" diyor ya eriyorum :)) İşte yani ben bu kıza bayılıyorum :)))))

5 yorum:

  1. bu pazarı herkes nefis geçirmiş anlaşıldı.

    YanıtlaSil
  2. :)) bana da öyle geldi :))

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle katılıyorum. hafta içi çalışan annenin en büyük özlemi, çocuğuyla vakit geçirmek. haftasonları temizlikten, misafirden vakit bulamayınca büyük vicdan azabı yaşanıyor. çocuklarımızla daha çok kaliteli vakit geçirmemiz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. aynen öyle..biz anneler kaç parçaya ayrılacağımızı şaşırıyoruz,ama en önemlisi çocuklarımıza kaliteli zaman ayırmak..

    YanıtlaSil
  5. o buraya bir gelsin bakalım ben öğretirim ona yavru kartalı kuzen :)

    YanıtlaSil