16 Mart 2012 Cuma

"anne yarısı"

Sıcak bir Haziran sabahıydı geldiğinde..Bekliyordum zaten dört gözle..Nasıl almaya gittiklerini hatırlamıyorum ama nasıl geldiğini,onu ilk görüşümü unutamıyorum..Ben evde kaldım,babaannemle,nenemle..Telefon çaldı,çok şükür dedi babaannem, yanıma geldi gözün aydın "kardeşin" gelmiş dedi.."kızmış"..Anlatabilir miyim mutluluğumu kardeşim olmuş bir de istediğim gibi kız olmuş :) kapı çalsa da gelseler diye nasıl bekliyorum..Geldiler nasıl yavaş geçti zaman..Babam, yorgun ve rengi solgun canım annem,ve kucağında minicik bir bebekle halam..İlk o zaman gördüm işte,bizim evin holünde tanıştık :)) Minicik kafasını,pamuk ellerini,yemyeşil gözlerini,kısacık saçlarını inceledim önce..Rahat bırakmadım tabii gittim geldim öptüm..Öpme dediler,o çok küçük çok hassas dediler.Dinlemedim hiç,nasıl beklemişim onu onca zaman severim de öperim de :))Çok güzel geçti günlerimiz çok baktım,oyunlar oynattım..
Çok iyi hatırlıyorum çünkü 5 yaşındaydım hiç kıskanmadım kardeşimi,tam tersine annemle yan yana oturduğumuzda aramıza gelip oturan o oldu :) Ama zaman geçtikçe aradaki yaş farkı bazı sorunlara sebep oldu, ben 15 yaşında arkadaşlarımla otururken o da gelmek istedi, ya da ben arkadaşlarımla gezerken o ben de gelecem diye ağladı..ben müzik dinlemek isterken o çizgi film izlemek istedi..sadece o dönemlerde sorun yaşadık..bitti..
Sonra elim oldu,gözüm oldu,aklım oldu..annem babam dostum sırdaşım oldu,herşeyim oldu :) Rüya'mın doğumuyla büyük kızım oldu :)
hamile olduğumu ilk duyan oldu (eczaneden test alırken yanıbaşımdaydı merakla)
doğuma giderken yanımda,doğumdan sonra yanıbaşımda oldu, ağrı kesici zamanlarını hep o takip etti,hemşirem oldu.
Rüya rota virüsü geçirdiğinde moralim oldu.Doğum günlerimizde parti malzemelerimizi,hediyeliklerimizi alan oldu.Evimizi taşıdığımızda en çok yorulan oldu.Yoruldum ben dediğimde Tarsus'lardan gelerek  evimi temizleyen ,yemeğimi yapan oldu.11'den önce kalkmazken sabah 7 buçukta Rüya'yla oynayan oldu.Sen yorulmuşsundur şimdi diyerek akşamları portakal suyumu sıkan oldu.Tam sana göre bir elbise (çizme,pantalon,makyaj malzemesi..)buldum diyip dolabımı dolduran oldu.Saçımın rengini beğenmediğinde elinde boya kutularıyla gelip saçımı boyayan oldu.Tarsus'a dönmeden senin canın akşam şekerli bir şey isterler ister şimdi diyip kek yapıp bırakıp giden oldu.Benim alehimde söylenen sözlere karşı savunma avukatım oldu.Blog yapacam Rüya'ya dediğimde ilk izleyicim oldu...



Oldu işte kardeşim,Ece'm benim herşeyim oldu..Rüya'ma anne yarısı oldu.Sen bunları oldun ya ben hepsiyle BEN oldum..İyi ki varsın sol yanım :))


22 yorum:

  1. O yüzden kardeş ya ismi, biz de 4 kız kardeşiz, aynen dediğin gibi, kendimi okuyor gibi oldum. Çok güzel post, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) ne güzel dört kız kardeş :) bir tane daha olsa ben de yine kız kardeşim olsun isterdim :))

      Sil
  2. Ahh yanarım yanarım bir kız kardeşimin olmamasına yanarım. Kızımın teyzesinin olamayacağına yanarım. o yüzden çok istiyorum ikinci çocuğumun da kız olmasını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) kız kardeş başka bir şey..Allah gönlüne göre versin ikinci çocuğun kız olsun inşallah :)

      Sil
  3. allah ayırmasın.
    bu yazı duygularımın üstüne ilaç gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkür ederim,Allah hiçbirimizi sevdiklerimizden ayırmasın canım :)

      Sil
  4. ne güzel anlatmışsın,çok duygulandım,ablacığımı özledim ben de:))Allah ayırmasınn kardeşlerimizden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin..teşekkür ederim,içimden gelenleri yazdım bir çırpıda..Hiçbirimiz sevdiklerimizden ayrılmayalım :)

      Sil
  5. ben tek çocuğum ama teyze kızlarıyla kardeş gibi büyüdük..gibisi fazla hatta gerçek birer kardeşiz ..çok güzel ifade etmişsin bayıldım yazına ..iyi ki varlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) kalabalık ve birbirine bağlı aile ne güzel :) ben de kuzenlerimi çok severim,çok iyi anlaşırız..hepsi iyi ki varlar :)

      Sil
  6. ablacım cnm benm 2.annem :) hayata sizlerle gözümü açtığım için okadr şanslıyım ki kelimelerle ifade edemem...hala aklımda yastığımın altından çıkan bonibonlar çikolatalar senin bana 'kuşlar sana neler getirmiş' demelerin,sen nereye ben oraya dönemlerimiz,sırlarımız...nasıl büyüdük zaman nasıl bu kadar hızlı geçti geçiyor anlayamıyorum :( evlendin hala küçük ablamdın gözümde ama şimdi Rüya olduktan sonra anlıyorum artık büyüdük...özlemlerimiz gün be gün artıyor şimdi birde mink kızım Rüyayı çok özlüyorum,konuşmalarını tekrarlıyoruz annemle evde...aaa ağladım yaa gülmemiz lazım ama sağlıklıyız ailemize minicik bir üye katıldı Rüyamız oda sağlıklı,istediğimiz zaman görüşüyoruz,hem daha neler yapacam bak gör :) yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır :) daha hep beraber olacazzz çoook uzun yıllar...siz gelin yapacaklarımızın listesini yaptım yemek menüsüde hazır :) öpüyorum kocamannnn seni çok seviyorumm minik kızımı öp lokum yanaklarından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımın içi yazdıklarım az bile,içimden geliverdi,yazıverdim birden,bunlar çıktı işte :)) seviyorum seni..ve kocaman öpüyorum :))

      Sil
  7. Ne de guzel yazmissin oyle... Okurken yaslar suzuldu gozumden... Ben de kardesim, bir ablam var canimin yarisi dedigim.. ve bu satirlari okurken dedim ki, tam da zamani benim ablama yazacagim yazinin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan bu kadar sevdiği birine yazınca bu satırlar çıkıyor işte,hiç düşünmeden içimden geldiği gibi yazıverdim..canlarımız onlar bizim :))

      Sil
  8. okudukça aklıma geldi beraber geçirdiğimiz zamanlar... ananemgile giderken yanımızda olmayacak...deniz evinde bir ses bir nefes olmayacak...şimdi ben kime rejimdeyken zorla dondurma yedireceğim :C zaman yaklaştıkça, fistoları geçirdikçe bizi de bir hüzün alıp götürüyor :C

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bir de işin o yanı var..ben onu düşünmeden yazdım bir de bunları düşünerek bir veda yazısı yazacam..O 9 Haziran 'da :)))

      Sil
  9. Rivayete göre "Defne" kardeşi doğduktan sonra yapılan bir otobüs yolculuğunda, kendisini yolcu indirmek için duran otobüsün kapısından dışarı atıvermek istemiş! :P

    7 yaşındaydım, hastaneden çıktıktan sonrasını, eve gelişini iyi hatırlıyorum. Çok sevmiştim onu. Ve de şaşkınlıkla izlemiştim o minicik halini. Çoook didiştik, bunun yanında çoook da seviştik. Kardeş bambaşka birşey. Şimdilerde kızımın bizden 6-7 yaşına geldiğinde kardeş isteme ihtimalini aklımdan çıkaramıyorum. Bir yandan da bir çocuk yeter diyorum.

    Güzeller güzeli kardeşinle, dilerim nice güzel, mutlu ve sağlıklı günleriniz olsun. Yüzünüz herdaim gülsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) arada yaş farkı olması bazı yönlerden iyi,bazı yönlerden kötü oluyor ..sen de benşm gibi hem ablalık hem annelik yapmışsındır :)) teşekkür ederim güzel dileklerin için :))

      Sil
  10. ne güzel yazmışsın ben yeni ekledim bloğuma bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)) tabii ki gelirim :))

      Sil
  11. Çok duygulanarak okudum. İyiki varlar bizde 3 kız kardeşiz, ya onlar olmasaydı napardım bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  12. ne güzelmiş 3 kardeş :)) bence de iyiki varlar :))

    YanıtlaSil