24 Kasım 2012 Cumartesi

RÜYA'DAN SON HABERLER

Yöresel yemeklerdi,fotoğraf yükleyememeydi,kardeşime özlemdi,kışlıklardı derken yazmamışım uzun zamandır minik kuzum hakkında...Belki de yazamadım elim gitmedi, yeniden doktora götürdüğümüzü doktorun geniz etinin alınması gerektiğini yinelediğini..Perşembe günü tahlillerin yapılıp her şey yolundaysa Ctesi günü operasyon yapılacağını yazmak gelmedi içimden..Üstelik her şey planlanmışken bu aralar hasta olmaması gerekirken dün gece ateşlendi canım Rüya'm..38'i geçmedi ama alnı,avuç içleri, ayakları yanıyordu..



Neredeyse 40 aylık , yani 3,5 yaşına doğru ilerliyoruz..Yanımda artık yavrumdan,evladımdan öte bir de dostum, arkadaşım var :) Sohbet ediyoruz karşılıklı koltuklarda, o anlatıyor ben anlatıyorum, nasıl hoşuma gidiyor onun bilgiç edalarla olayları anlatışı..Sen benim en iyi arkadaşımsın diyorum hatta geçen gün şaşırttı beni evet anne "ben senin yol arkadaşınım ya" dedi.Buraya çok yazdım ,kendisine de söylerdim arada sırada ama birden öyle bir cevap verince şaşırdım :) Her şeyi öğretmeninin de teşvikleriyle kendi yapmak istiyor, botlarını kendi giyiyor kendi çıkartıyor, kıyafetlerini de..Tuvalete kendisi gitmek istiyor ama işin içinde hijyen olunca ben hala yalnız bırakmıyorum. Yemeklerini kendisi yiyor, koyuyorum tepsiyi kucağına  kaşık ya da çatal fark etmez dökse de saçsa da önemli değil yiyor,karnını doyuruyor..Birlikte gezmeye gidebiliyoruz, ben arkadaşlarımla sohbet ederken o arkadaşların çocuklarıyla güzelce oynuyor..Otobüse binip 1 saatlik yolculuklar da yapıyoruz  hatta çok seviyor. Rüya'yla ilk uzun otobüs yolculuğumuzun vakti geliyor diye düşünüyorum..Yanımızda bebek arabası yokken mağazaları birlikte gezip, ne alalım ne almayalım diye birbirimize fikirler veriyoruz.,Ben işteyken telefon görüşmelerimiz oluyor, "nasılsın anne" diye başlayan "öptüm anne hoşçakal" diye biten."Neden"  hala Rüya'nın en sık kullandığı kelimesi..Cevaplardan memnun olmazsa kızması da cabası :) 


Okulunu,öğretmenini,arkadaşlarını çok seviyor, hastalıkları yüzünden her gün gitmese de hep dilinde okulu var.Evde öğretmen o oluyor , ben  öğrenci :)  "Süreyya'cım süpersin " diyor eğer sorduklarına doğru cevap verirsem ya da uslu durursam..Bu aralar öğretmenini rol model alıyor..


Her şey hep günlük gülistanlık değil elbet , iletişim kuramıyoruz bazen, inatçı halleri, dediğim dedik çaldığım düdük tavrı devam ediyor.Bir an geliyor istediği yapılmasın ya da onunla inatlaş resmen ağlama krizine giriyor..Bir de yeni öğrendiği kelimeler var..  Yalancı gibi, inatçı gibi algılar o kadar açık ki şu an engel olamıyorum..Kıyafet beğendiremiyoruz hanıma :) Atletine varana kadar canı ne isterse evde olduğu günler üç beş defa üst baş değişiyor, hep kısa kollu giyecek ve muz çorapla etek giyecek, bir de topuklu terlikleri var asla normal ev terliği giydiremezsin :) Tamam ben zaten hiç bir konuda ısrarcı olmadım, Rüya  ne yersin diye sordum hep, istemediği bir şeyi zorla yedirmedim, ya da tabakta kalınca arkandan ağlar,şöyle olur böyle olur diyerek son kalanları zorla vermedim, banyo yapmak istemediği zamanlarda zorla yıkamadım,dışarı çıkmak istediği zamanlarda hava soğuk şu bu diye dışarı çıkartmamazlık etmedim,hangi çizgi filmi izlemek istersin diye sordum,ben bir kanalı açıp bırakmadım...Ona kıyafet alırken  hangisini beğendin diye fikrini aldım, yani hep kendinin de çocuktan önce bir birey olduğunu kabullendim öyle davrandım..Ama bazen garip istekleri  ya da huysuz tavırları beni de bezdiriyor ..
39.ayımızı yavaş yavaş bitirirken anne olmanın mucizevi ve tarifsiz mutluluğuyla yine hep her zaman Allah'ıma beni bu şekilde ödüllendirdiği için şükrediyorum..
Ayrıca hakkıyla öğretmenlik yapan tüm öğretmenlerimizin ve siz öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum..
Herkese güzel hafta sonları :)


21 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Bizim de var geniz etimiz. Biz doktora gitmeye bile korkuyoruz.
    Şimdiden acil şifalar Rüya'ya.
    Bu arada Rüya haklı. Onlar bizim yol arkadaşlarımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nilhan'cım, tedirgin bir hafta var önümde Ctesi'ye kadar..Kolay atlatırız inşallah..Gerçekten onlar bizim yol arkadaşlarımız, herşeyimiz..

      Sil
    2. geçmişler olsun,küçükken biraz fazlaca hastalanıyorlar ,umarım çabuk toparlar,öpücükler ona...

      Sil
  2. Canım işte en güzel yanıda bu arkadaş gibi olmak ,birlikte sohbet etmek ,fikir alışverişi kısacası anne kız diyaloglarına bayılıyorum:) Ayrıca bizim kızlar galiba çok süslü olacak şimdiden kendi istediklerini giymeleri falan ,topuklu terlik merakları bizde de var Ada şimdiden Rüya ablasının yolunda gidiyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum aramızdaki anne kız ilişkisine, büyüdükçe paylaşımlar da artıyor daha bir farklı oluyor her şey :) Bu süs püs işleri çok fena valla,şimdiden bir şey beğenmiyor ilerde ne yaparız bilmem :)

      Sil
  3. Süreyyacım 41 kere maşallah Rüya'ya
    Gözlerinin güzelliğineee

    Çok çok geçmiş olsun. İnşallah hayırlıysla kavuşur sağlığına. Kurtulur geniz etinden..

    3,5 yaşa çok var bizim için ama gelsin o günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederiz :) İnşallah ,amin şu haftayı hayırlısıyla bir an önce atlatmak istiyorum..Zaman çok çabuk geçiyor , bir bakmışsın Ada gelinlik kız olmuş :)

      Sil
  4. geçmiş olsun canım benim çocukların çoğunda var geniz eti problemi kolaylıkla atlatın inş.negüzel iyiden iyiye arkadaş olmuşsunuz her dönemleri ayrı güzel çocukların hele ki kızsa deyme annenin keyfine bakalım 1 , 1.5 sene sonra bizimkiylede arkdaş edalarıyla takılırz:) şimdi bile paylaşımlarımız çok değişti ne kadar şükür etsek az güzel Rabbime.öp annesi minik prensesi yerime..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz canım,inşallah umduğumuzdan daha kolay bir şekilde atlatırız,diken üstündeyim,çabuk geçsin bu günler,şu bir hafta hemen bitiversin istiyorum..Sizin de paylaşımlar şimdiden harika, öpüyoruz sizi canım :)

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun canım, ama bu günler de geçecek.Beraberce 3.5 yılı doldurmuşsunuz,iyisiyle,inadıyla,sana arkadaş olmasıyla kısacası herşeyiyle harika gidiyor aranızdaki bağ,bunu da atlatacaksınız hayırlısıyla.En kısa zamanda hayırlı haberlerini alalım.Dost olmanız çok güzel,ben de özeniyorum artık ve sanki Ege anlıyormuşcasına sürekli konuşuyorum.Avm'lerde bazen deliymişim gibi bakıyorlar,fikir falan da soruyorum:))Mutlu haftasonları çok öptük:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ah Tuba'cım zaman çok çabuk geçiyor,daha dün gibi hamilelik testimin sonucu pozitifti, mutluluktan dizlerimin bağı çözüldü oturdum ayakta bile duramadım :) Şimdi doğdu da 3,5 yaşında olacak nerdeyse,Rabbim hepimizin çocuklarının sağlıklı günlerini göstersin..Sizin de arkadaşlığınıza az kaldı :)
      Size de mutlu hafta sonları şekerim biz de öpüyoruz :)

      Sil
  6. maşallah kızın çok tatlı, bende hep bana arakdaş olacağı günleri merakla bekliyorum. geçmiş olsun biran önce iyileşsin minik kızın inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım,amin..Zaman çok çabuk geçiyor ve en iyi arkadaş onlardan oluyor :)

      Sil
  7. ccookkk gecmıs olsun canım yaaa....bır an evvel ıyıleşsın ınsallahh..

    YanıtlaSil
  8. Bayıldım arkadaşlığınıza, ne güzel, maşallah size nazar değmesin;) Şu sağlık sorunları da tamamen geçsin, geri gelmesin kuzunun.
    "Süreyyacım süpersin" mi diyor, şirine ya:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederiz :) Amin,inşallah çabuk atlatırız..Gerçekten,sanırım öğretmenini taklit ediyor :) Süreyya'cım süpersin diyor değişik bir ses tonuyla..tam şirine :))

      Sil
  9. çok çok geçmiş olsun. bir de kızınız dünya güzeli olsaymış ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz, işte bir de dünya güzeli filan olsaymış ne olurdu hiiiç bilmiyorum :)

      Sil
  10. anneleri nasıl da üzüyor kızlarımızın hastalıkları.. geçmiş olsun. Bu arada 3 yaşına gelince sanki birden büyüyüveriyor bu çocuklar canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Dilek'çim,Rüya hasta olunca dünya duruyor gibi benim için bir de böyle operasyon gerektiren hastalık olunca iyice sersemledim şu aralar..

      Sil