2 Eylül 2012 Pazar

YÖRESEL YEMEKLER

 Çamlıyayla'ya gidilir de karsambaç yenilmez mi, bici bici yenilmez mi :) Aldık damatları da hep birlikte küçük ama çok şirin çarşısına gittik..Karsambaç bildiğiniz doğadan toplanan karlarla yapılan bir tatlı içine pekmez,çeşitli reçeller ya da bal konularak tatlandırılır afiyetle yenilir..Bici bici de su ve nişastayla yapılan minik parçaların üzerine istenilen şerbet dökülerek ve pudra şekeri serpilerek servis edilen bir tatlıdır.



Bilmeyenler için anlatayım çelik sahanda olanlar karsambaç,cam kasede olan bici bici..





Akşamında bayıla bayıla yenilen meşhur "içli köftemiz"..İnsanın halası bu kadar mı lezzetli yapar içli köfteyi :)
Hiç bir yerde yiyemem ben onun yaptıklarının tadını alamayınca..Servis tabağındaki görüntüye aldanmayın,dolu halini yakalayamadım,bitmeden fotoğraflamak istedim,sonra da tabak boşaldı anında :))


Bir de yazmadan geçemiycem yine meşhur kebabımız,ciğerimiz afiyetle yenilmek üzere hazırlanmış..


Piştikten sonra sıcak lavaş ekmeğe çeşitli salatalarla birlikte sarılır afiyetle yenilir :)


Aslında bir haftada daha ne yemekler,salatalar,tatlılar hazırlandı yenildi ama ben en ünlülerden bahsetmek istedim..Yapanlar çok marifetli o tartışılmaz ama sevenlerinin yaptığı yine çook sevdiklerinle yenilince bir başka lezzetli oluyor..Ellerine sağlık hepsinin..
Bir de işin en sevdiğim taraflarından biri ne biliyor musunuz ? Bu yemekler hazırlanırken ben elimde çayım,önümde gazetem, karşımda müthiş bir doğa,eşsiz çiçekler, Rüya teyzeleriyle oyunda keyif yapmak :))
Her gün işten gelip apar topar yemek hazırlamak olmaz tabi :) Biraz da keyif yapayım di mi :))



Böylelikle bayramın birinci gününde yaylamızdan ayrılarak Mersin'e yazlığa doğru yola çıktık..Sırada Mersin günleri var..

4 yorum:

  1. Tatilin alası varmış sende Süreyya'cığım:)Şu an aç aç şu içli köfteden canım çekti doğrusu..Bu arada karsambacın adını duymamıştım ama bizim oralarda da yenen birşey bu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Canım ben oralarda olamasam da memnuniyetle yolunuz düşerse bekleriz sizi..İçli köfte ikram ederiz :)) sevgiler..

      Sil
  2. amann allahımmm tamda rejime girdiğim ilk gün bu olacak iş mi :)))) herşey çok ama çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bense geldiğimden beri ye ye doymuyorum .Alıştık orada enfes yemeklere :)) Darısı kurban bayramına canımcım :))

      Sil