14 Nisan 2012 Cumartesi

ye ekşiyi doğur Rüya'yı :)

Hamileliğimin üçüncü ayıydı,rutin doktor kontrolümüzde doktorumuz şu an bir erkek bebek izlemektesiniz dedi,şaşırdık..Eşim de ben de bebeğimizin cinsiyetinin bu kadar erken belli olacağını düşünmemiştik..Çıktık doktordan yanımızda annem.".Kız " aşkıyla yanıp tutuşan eşimin ,bebeğin oğlan olduğunu duyunca hem kendi ailesinden hem de benim ailemden aramadığı ,bu haberi vermediği kimse kalmadı :)) yetmiyormuş gibi bu günün anısına bir şeyler alalım diyip mavi tulumlar aldı..annem de yanımızda, o da mavi alt açma takımı aldı...bir kaç gün sonra kayınvalidem elinde mavi eşyalarla geldi...Ben,annem,kayınvalidem cinsiyetin belirlenmesi  için erken olduğunu biliyorduk aslında,ama herkes hadi anısı olsun diye aldı birşeyler..
İlk zamanlarda bulantılarım pek olmamıştı,3.ayda başladı..tatlıya bayılan,çikolata,pasta,şekersiz yaşayamayan her zaman  "tatlı olsun çamurdan olsun " diyen ben,mümkün değil tatlı hiçbir şey yiyemedim..Öğle aralarında yemeğin yanındaki turşu yetmezdi,tabak tabak turşular bitirdim :)) bizim kızlar seninki kız...sen hep ekşi yiyorsun dediler :) iş arkadaşlarım yanımda limonlu çay içerken,ben limon aşerdim hep..lokalimizdekiler sağolsunlar tabak tabak limon-tuz taşıdılar bana :))) kimse inanmadı oğlan olduğuna,nerden anladılar bilmem o minicik karnımdan bile kıza benziyor dediler..Kardeşim her aradığında  "abla ben hep rüyamda kız çocuk görüyorum" dedi,kuzenim  "rüyamda hep pembe balonlarla geliyorum size" dedi..
Hamileliğimin 4. ayında başka sebeplerden doktorumuzu değiştirdik ve Bursa'ya gitmeye başladık,eşim doktora cinsiyetinin oğlan olduğunu söyledi..Doktorumuz bana da kız gibi geliyor ama bakalım 1 ay daha bekleyin,gelecek ay süpriz olsun dedi :))  (aslında emindi)  5,5 aylıkken ayrıntılı ultrason doktorumuz "çok süslü bir kız olacağını kordonunu boynuna doladığını" söyledi :))))) ne mi oldu tüm mavi eşyalarımız "pembe" oldu :)))))  "ye ekşiyi doğur Ayşe'yi " teorisi  ben de tuttu :))

Bu yaşadıklarımız da bizlere tatlı bir anı oldu :))))

6 yorum:

  1. Benim halam popoma bakıp anlamıştı kız olacağını :D
    Ben de torba torba çerez tarhana yemiştim
    Benim cimcime babt giymemi sevmiyor. hiç beğenmiyor

    kokoş cimcime bunlar

    ikili harf doğrulamayı kaldıramaz mısın? hep zor geliyor bana ve hep yanlış yazıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) öyle bir ayarın olduğundan haberim yoktu :) hemen düzeltiyorum çünkü ben de başkalarına yazarken zor oluyor :) yeni nesil kokoş pek bir kokoş olacak anlaşılan :)

      Sil
  2. Allah uzun, mutlu, güzel ömürler versin. Ben de ikinci bebeğime hamileyim. İlki de kız, şimdi de sizin gibi hep ekşi tuzlu şeyler yiyorum. İlkinde de böyleydim. Hissediyorum bu da kız :)))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim :) Hepimizin çocuklarına inşallah :) kız erkek farketmez sağlıklı olsun da :) ama hisler kişiyi yanıltmıyor..Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi :)

    YanıtlaSil
  4. minik kızımm benm ilk günden dedim ben kız olacak diye :) içime doğuyordu hep bebekten bahsederken bile kızımıza şunu alalım bunu alalım diyorduk daha cinsi belli olmadan Allah söyletiyordu demekki :)) ayakkabılarını giymiş yine benim düğün ayakkabılarından sonra sıra seninkilerde demek :)))) o tombul ayakklarını parmaklarını yerimm ben :)

    YanıtlaSil
  5. :) sağol teyzesi :)) zor sakladım ayakkabılarımı valla :)) öptük..

    YanıtlaSil