16 Ekim 2012 Salı

YAŞLANMAMALIYIM :)




Dün akşam sıradan bir şekilde minik kuzum,bal küpüm,sevimli papatyam,düşüm,hayalim.... :)  Rüya'mla birlikte yap boz  yapıyorduk, yap bozumuzun konusu mevsimler ve mevsimlerde nasıl giyinmeliyiz..Bir ara sıkıntılı yavrum kalktı yanımdan anne sen yap ben yapmıycam dedi , tamam dedim sen neden yapmak istemiyorsun ben yap boz yapmayı çok seviyorum dedim..Durdu ; anne insanlar yaşlanınca bastonla yürürler değil mi dedi, evet kızım dedim, çok yaşlanınca bastonla yürürler..Sen de yaşlanacak mısın dedi , inşallah birtanem Allah ömür versin ben de yaşlanayım sen o zaman çok büyürsün dedim, ağlamaya başladı...Ne olduğunu anlamadım gerçekten..Güleyim mi ağlayım mı bilemedim.." Yaşlanmak " ya da "elinde bastonla yürümek" ne gibi şeyler çağrıştırdıysa kızıma "anne sen yaşlanma" diye ağladı hem de öyle böyle değil neredeyse yatana kadar, ara ara aklına geldikçe ağladı..Ne kadar yaşlanmanın kötü bir şey olmadığını ,üzülecek ya da ağlanacak bir şey olmadığını dilim döndükçe anlatmaya çalışsam da ikna edemedim..
Ahh birtanem ben de hiç yaşlanmak istemem seninle zaman çok hızlı geçsin istemem ama hayat bu işte demedim tabii..Yani anlaşılan bundan sonra kendime çok daha iyi bakmalıyım , yaşlanmamalıyım :)))

19 yorum:

  1. Evet bunu daha önce de birinden duymuştum. Çocuklara bunu anlatmak mümkün değil:))) haha:) onlar hiç öyle şeylere tahammül edemiyorlar, yazık anlayamıyorlar, bence de Rüya haklı annesi hiç yaşlanmazsanız çok daha iyi edersiniz!:)).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kalsa en güzeli :)) Ah ah o yüzümdeki çizgiler pek oluşmasa ne iyi olur ama yaşlanacaz maalesef..Neyseki dün akşamı sakin geçirdik bir an tekrar aklına gelecek diye çok korktum :)

      Sil
  2. Bizde de bir kaç ay önce aynı şey oldu anneler yaşlanmaz anne deyip ağlamıştı ciddi ciddi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ne garip di mi,onlar için ne kadar önemli bir kavrammış demekki yaşlanmak..

      Sil
  3. Canım Rüya caillou izliyormu, çünkü geçen gün şu yazıyı okumuştum ve orada caillou izleyen çocukların bu gibi korkularının olduğu yazıyordu.Yazı şurada http://www.pedagogsevilyavuz.com/haberler-313--cailloukayunun-cocuklar-uzerindeki-olumsuz-etkileri.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben elimden geldiğince tv izletmemeye çalışıyorum, Caillou 'yu da ben de pek benimsemedim Rüya da çok izlemez yani şöyle diyim biz birlikte hiç Caillo izlemedik ama babaannesiyle filan izliyorsa bilmiyorum..Link için teşekkürler hemen bakıyorum :)

      Sil
  4. Bence deyaşlanma be Süreyya
    hem yaşlanıp napcaz ki takılalım hep bu yaşlarda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah :)) Yaş oldu 32 ... Gençlik gidiyor..Keşke yaşlanmasak :)

      Sil
  5. Ya kıyamam, kimbilir o minik dünyasında neler düşündü de korktu, benim kardeşim de küçükken yaşlılığın bulaşıcı birşey olduğunu zannederdi, yaşlıların elinden tutmazdı ki ona bulaşmasın:))) hala güleriz, aklıma o geldi şimdi:)) Kendimize her daim iyi bakmalıyız şekerim, hiiiçççç yaşlanmamalıyız:)) öpüyorum sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya bak bu da süpermiş :)) Evet zavallı kuzum minik dünyasında neler yaşıyor..Şaşırtıyor beni hep..Evet canım kendimize çooook iyi bakmalıyız :) Biz de öptük :)

      Sil
  6. :(Çok duygusal kuzu.Ben de hatırlıyorun,annem babam ölürse kafalarını vermem ben de kalır,bakar bakar dururum demiştim.Çok üzülmüştüm:(Sen kendine çok iyi bak annesi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Allah'ım Tuba bu da ayrı bir çocuk fikriymiş, ne kadar değişik.Evet canım hepimiz kendimize çok iyi bakalım :)

      Sil
  7. Ah kıyamam canım ya, artık aklından neler geçtiyse. Ne kadar hassas oluyor bu dönemde çocuklar, inşallah bir daha bu onu ağlatmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım :) Ben de çok şaşırdım, minikler neler yaşıyorlar kendi dünyalarında :)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. :)) Ben de kıyamadım dilim döndüğünce anlattım ama umarım tekrarlamayız :)

      Sil
  9. biz kadınlar yaşlanmayız ki zaten :D
    bizim kıza babaannesi sen büyüyünce biz yaşlanıp öleceğiz demiş günlerden bir gün :)
    hala işin içinden çıkamadık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlanmayız di mi :)) Eyvah eyvah Rüya bir de böyle bir cümle duyarsa ne yaparız bilmem :)

      Sil
  10. aman mani ol. diyebilecek kıvamda birisi varsa kulağına fısılda demesin. çocuklar altından kalkamıyorlar.

    YanıtlaSil