4 Ekim 2012 Perşembe

DAKKA BİR GOL BİR...



 Yazacak ne çok şey birikti...Bu günlerde inadına iş yoğun,ev işleri aldı başını gidiyor...Kuzum hasta ,neredeyse 3 haftadır süren öksürük ,tıkalı geniz,...Doktorun önlem olarak verdiği şurubu içerken biz daha iyiye gidecek diye umarken Cuma akşamı bir hapşuruk,bir öksürük,burun akıntısı,geniz tıkanıklığı sabahı sabah ettik..Allah'ım gündüz geçiyor ama gece bitmek bilmedi..Neyseki ateşi normaldi hep..Ctesi kendi doktorumuzu bulamasak da götürdüğümüz hastanedeki bayan doktorumuz yardımcı oldu,daha önce muayene olurken ortalığı yıkan papatyam artık büyüdüğünü orada da ispatlarcasına çok sakin bir şekilde sıranın kendisine gelmesini bekledi,muayenesini oldu..Kan tahlili ve boğaz kültürü istedi doktor..Yüreğim ağzıma geldi..Benim minik kelebeğimden nasıl kan alacaklar diye içim titredi..Ben duramıyorum zaten yanında babası durdu.Çok şükür onu da bilezik taktık,şöyle yaptık diye hafif atlattık..Sağolsun duyarlı hemşire damarı bulana kadar çok uğraştı,en sonunda emin olunca iğneyi batırdı..Sonuç boğaz enfeksiyonu ...Uzun zamandır kullanmadığımız antibiyotik reçetemize yazıldı..Kuzum özellikle ismi cismi ne olursa olsun o beyaz renk şurubu içmediği,çıkarttığı kavga şamata zorla bile ikna olmadığından,benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü !!!
İlk günler normal şurupları bile zor verdik,şimdi çok şükür lafla sözle çikolatayla bin bir nazla içiyor..Ne yapayım içiyor ya..Boğaz kültürü sonucu temiz,mikrop üremesi yokmuş..Gelgelim tüm çocuklar hasta,çocukları Rüya'yla aynı okula giden tüm arkadaşlar aynı sorunlardan şikayetçi..Bu hafta iki gün göndermedim okula,hem kendisi hem de diğer çocuklar için..Ama diğer çocuklar gitti..Özellikle bu konuda duyarlı veli şart !!!



Görüştüğümüz tüm doktorlar bu senenin bizim için zor geçeceğini söyledi zaten..Kreş ortamına uyum sağlayana kadar çok hasta olacak dediler..Ah ah ben biliyordum başıma geleceği amma velakin ne diyim..Allah beterinden saklasın..Şimdilik bana müsade..Herkese sağlıklı günler diliyorum...

14 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun canım, en kötü hastalığınız bu olsun, o da geçsin gitsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım,kolay geçeceğe benzemiyor bu defa ama geçer inşallah ..

      Sil
  2. Çook geçmiş olsun,nedir bu hastalıklar anlamıyorum gerçekten.Eskiden yoktu bu kadar,senede 1 bilemedin 2 kere hastalanırdık.Okulda ,kreşte hastalandığımı da pek bilmem.Ne değişti,anormal olan ne çözemedim.Allah bütün yavruları korusun:)Karizma kızın objektife bakmamış yine:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakmaz ki,yalvarsam yakarsam 10 pozu olsa ancak bir defa da bakar,ilerde bakıp çok üzülecek ama nafile :))) Ben de anlamıyorum Tuba'cım,mikroplar mı değişti insanlar mı değişti.Okulda herkes hasta..Teşekkürler canım..

      Sil
  3. geçmiş olsun Rüya'cığa..malesef kreş,okul derken hastalıklar çoğalıyor..umarım birdaha hasta olmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım ..ama ne yazık ki bu koşullarda bana sık sık hasta olacakmış gibi geliyor ..

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun.İnan ki tam yorum yazıp soracaktım sizde durumlar nasıl hasta olmadınız mı diye Eylül de hasta çok can sıkıcı durumlar.Bizde de sizinkine benzer şeyler yaşanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,çok geçmiş olsun size de, günlerdir ilaç kullanıyoruz ,ne burun akıntısı azaldı ne de öksürüğü kesildi hem de ne öksürük,karda buzda yatmış gibi.Bu zamana kadar ilk defa bu kadar öksürük yaşadık Rüya'da, ama diyorum ya salgın okulda, biri hapşursa öksürse hepsi hasta..Sizin de bizim de en kısa zamanda geçer inşallah..

      Sil
  5. Çabuk atlatmanızı dilerim. çok geçmiş olsuun

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun. maalesef okulla birlikte hastalıklar da başlıyor.
    Biz karakovan balı (günde bir çay kaşığı) ile immuzinc şuruba başladık her sabah. direncini arttırmaya yönelik. çünkü biz hala doktora gidemiyoruz. bağır çağır muayene bile olamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Immuzinc bizim de içtiğimiz şurup..Geçen sene kışın sürekli verdim,bu sene de başladık ama yine de kurtulamadık hasta olmaktan..maalesef meyve yemez sebze sevmez,balmış pekmezmiş hayatta kaşıkla yemez :((

      Sil
  7. rüyam çok geçmiş olsun teyzecim..
    bu kreşlerde hastalık olayı nasıl engellenir ki.. yazık cocuklara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz Sevgi'cim.. Kapalı ortam,bağışıklık sistemi henüz güçlenmemiş minikler,havaların soğumasıyla başlayan hastalıklar,salgınlar...geçmez bu hastalık olayı bence..

      Sil