12 Ekim 2012 Cuma

ANNELER VE KIZLARI

Uzun zamandır kesinlikle okumalıyım dediğim kitapların başındaydı "Anneler ve Kızları" ...Ne kadar da iyi oldu,bence tam zamanında okudum ilaç gibi geldi şu anki düşüncelerime hissettiklerime özellikle de Rüya'yla ilgili endişelerime...Malum bu aralar "ilk ergenlik" dedikleri dönemde, "ben" merkezci zamanlardayız..3 yaş sendromu yaşıyoruz ve bazen kızımla nasıl iletişim kuracağımı ,problemlerimizi onu ve kendimi üzmeden nasıl çözeceğimi kestiremiyorum..Nasıl inatlaşıyor( bana göre ya da bir anneye göre diyelim ) mantıksız şeylerde nasıl ağlıyor nasıl sinirleniyor şaşırıp kalıyorum,itiraf ediyorum ben de öfke nöbetlerine kapılıyorum bazen..Bu durumların geçeceğini aslında çok normal olduğunu bunları yaşamamız gerektiğini biliyorum, çünkü okuyorum   bol bol , diğer çocukları gözlemliyorum,diğer annelerle konuşuyorum,bu hafta başında Rüya'mın öğretmeniyle de konuştum,bana bazı seçenekler sunsa da yol gösterse de uygulamak kolay olmuyor işte..
Her dönemi ayrı ayrı o kadar güzel anlatmış ki sevgili İlkim Öz, insan bir çırpıda okuyuveriyor.Yüreğine ve kalemine sağlık .Çok şey öğrendim bu kitaptan..


         (Kitap ayracım da özeldir hani :) Rüya'nın birinci doğum gününde davetiye olarak hazırlatmıştım :) Hem kitap ayracı hem davetiye, tavsiye ederim :)


Tüm satırlar çok anlamlı evet ama en çok bu satırları sevdim ben kitapta,bu satırları paylaşmak istedim ..

" Birbirleriyle empati kurabilmeli anneler ve kızları ..Biz güçlü bir ikiliyiz diyebilmeli, anneler ve kızları.Çünkü bu ortaklık ve kader birliği,dış dünyadan önce ,annelerin rahminde başlıyor.O nedenle en güçlü kader arkadaşlığı anneler ve kızlarınınkidir."
.
"Bir kızınız varsa şanslısınız... Çünkü o sizin ömür boyu en iyi arkadaşınız olacak ; ancak zor günleri el ele ve omuz omuza atlatabilirseniz.."

Herkese iyi hafta sonları :)

14 yorum:

  1. ama benım kızım degıl oglum var , o zaman ne olacak? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bağışlasın,o zaman sizin de en iyi arkadaşınız oğlunuz olacak :)

      Sil
  2. Ne güzel bir cümle:)Kitabın işe yaradığına sevindim.Bazen alıyoruz kitap,koca bir hiç çıkıyor içinden.Ayraç süpermiş,mailinde bahsettiğin hanıma yaptırdın değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğendim, daha ne satırlar var da kafama not ettim..Canım bu kitap ayracını 1. doğum gününde yaptırmıştım,inan şimdi bayanı hatırlayamadım..Ben bir araştırayım sana mail atarım Tuba'cım :)

      Sil
    2. Teşekkürler canım:)

      Sil
  3. Selam:)merak ettim bu kitabı ben de,ilkim öz ü severim,bir de ayraç çok şirinn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de duymuştum hatta izledim bir kaç defa ama ilk kez kitabını okudum,ayracı ben de çok beğenerek yaptırmıştım :)

      Sil
  4. Kitabı hemen alacağım. Tavsiyen için teşekkürler.. Kitap ayracı süper keşke Rüya'nın resmini koysaydınız altına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bence de okunmalı canım :) Dağıttığım hediyeliklerde de yani sabunların paketlerinin üstünde de Rüya'nın resmi vardı, o yüzden bunlar da melek karakteri olsun istemiştim ama öyle de çok güzel olurmuş :)

      Sil
  5. dilaya okuduğum kitaplardan başka okuduğum yok bu ara.. hatta uzun zamandır.. ne güzel sen vakit ayırabilmişsin.. kitap ayracını çok sevdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi'cim okudum ama kaç zamanda okudum hatırlamıyorum :)) Benim de öyle maalesef..Ben de çok severek yaptırmıştım sağol canım :)

      Sil
  6. ben de almalıyım bu kitabı o halde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım iki kızı olan bir anne olarak mutlaka okumalısın :)

      Sil
  7. kız çocuğa sahip olmak çok güzel olmalı, Bu arada tanışmak istersen, http://missinem.blogspot.com/, hediye çekilişim devam ediyor.
    sevgiler...

    YanıtlaSil