8 Ağustos 2012 Çarşamba

36 aylık Rüya halleri :)


Minik prensesim 36 aylık artık :) Yani paylaşımların arttığı artık biyolojik ihtiyaçlarının bittiği dönem bizim için..Çünkü hiç tuvalet sorunumuz kalmadı gece gündüz çok rahatız..Uzun zamandan beri yalnız tuvaletini yapıp,temizlenip,sifonu çekip,ellerini yıkayıp kendi başına hallediyor bu işi..Ben müdahale etmek istesem kızıyor,istemiyor..Kıyafetlerini ve özellikle ayakkabılarını da kendi giyinip çıkartıyor ve yardım istemiyor.Sulu yemekler dışında kendi yemeğini kendisi yiyor..Gece yatarken (zaten hiç sallamadım ben Rüya'yı) yan yana  
yatınca biraz sohbet biraz masal uykuya dalıveriyor..




Gelgelim son zamanlarda bu hangi sendromdur bilmem :) böyle değildi çünkü uzun zamandır..yap dediğimi yapmıyor,yapma dediğimi yapıyor..Ak dediğime kara,kara dediğime ak diyor..Kızım yapma düşersin desem inadına yapıyor,bahçeden geldin ellerine yıkar mısın dediğimde her zaman sulu oyunlara bayılan kuzu ellerini yıkamıyor mesela..Hiç sözümü dinlemiyor,anlaşamıyoruz .Annem bizde 15 gündür ,benimle sakin sakin oyunlar oynayan mülayim çocuk seni görünce ne yapacağını şaşırıyor diyor..Tıpkı kayınvalidem gibi ...Ben evden içeri girince inatlaşmalar başlıyor,ağlamalar,huysuzluklar diz boyu.( Bu durum zaten hep vardı..Çoğu arkadaşımdaki gibi ).Bazen ıssırma,hatta cimcikleme de olmuyor değil..Daha önce böyle şikayetlerimiz yokken bunlar başladı..Anlıyorum aslında bana nazı geçiyor..Dikkat çekmek istiyor,ilgi istiyor..Belki de onu bırakıp gittiğimi düşünerek intikam alıyor.Ben akşam olsa evime gitsem kızıma kavuşsam şu oyunları oynasak,şu kitapları okusak..şuralarda gezsek diye hayaller kurarken eve gidince tüm hayallerim yok oluyor...Doğduğundan beri nereye gidersem gideyim kimselere bırakmadım kızımı..Gitmedim gerekirse gezmelere,alışverişe,kuaföre,yemeklere,tatillere..Zaten çalışıyorum bensiz büyüyor dedim,yanımdan ayırmadım..Ancak son zamanlarda hal böyle olunca annemin de burada olmasını fırsat bilerek arkadaşlarla iftar yemeklerine ya da klasik lojman günümüze götürmedim yanımda..Anladım ki böyle zamanlara da ihtiyacım var..Aklımın bir köşesi hep onda olsa da kendime zaman ayırmaya....
Zor bir dönemden geçiyoruz işte.Üzülüyorum bu aralar ama sağlıklı olmasına duacı olmamla,varlığına hep şükürlerimle..Onun bir gülüşü bir annem deyişi..İçimdeki büyük aşkı unuttturuyor her şeyi :)) Annelik = karşılıkşız sevgi + büyük sabır :)) Balım ben seni her halinle seviyorummmm :))


Minik afacanımın doğum gününe gelince geçen sene buradaki akraba eş dostla kutlamıştık..Çok kalabalık bir iftar arkasından doğum günü şeklinde evde..Bir de iş arkadaşlarımla dışarda..Bir de ufak çaplı Mersin 'de..Bu sene doğum günü akşamı babaanne,hala,dede ve evdeki anneanneyle ufak çaplı bir kutlama burada oldu. Resimler hala makinede..Pastasını üfledikten sonra hediyeler nerede diye soran minik bıdık :)  halasından  bir elbise,dedesinden elbise babaannesinden etek-tişört  aldı..Hemen denedi sırayla..Babasından süper bir bikini ve kışlık bir eşofman takımını kaptı..Anneannesi altınını taktı Rüya'nın deyimiyle takısını :) Giydiği her kıyafete onu taktırdı :)  Asıl doğum günü kutlamamızı Mersin'de yapacaz. inşallah..Az kaldı Mersin'ime...tatilime..:))
Herkese tatil tadında mutlu  haftalar..:)))

25 yorum:

  1. ben kızım kocaman olduu :) şaşırıyorum resimlere bakınca ne ara büyüdü böylee garip geliyor :) sonra diyorum ki ee bizde büyüyoruzz yaş ilerliyor... bunlarda geçecek ablaa zamanla senin de dediğin gibi her yaşın bir sendromu var bu bitsin diğer sendrom başlıycak :)) aahhh eet mersine az kaldı gün sayıyorumm bendeee :) şöyle güzel bi tatil yapalım hepberaber :) senin değiminle aşağıda kahvaltı yapalım hep :) öpüyorumm çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım :)Tabii evde durmak yok hep bahçede oluruz :) Biz de öptük :))

      Sil
  2. Sana ara sıra karşı gelmesinin sebebi kişiliğini kanıtlamak istemesi mi acaba?İnadı da ondandır belki 'Ben biliyorum'mu demek istiyor minnoş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir canım,ne kadar olumlu yaklaşmaya çalışsam da olmuyor bazen..Geçer umarım..

      Sil
  3. masallah kızınız cok tatlı bana beklerım sevgıler :)9

    YanıtlaSil
  4. Nice güzel yıllar diliyorum.

    bu sendromlar hiç bitmeyecek sanırım. inat her sıpada mevcut.

    YanıtlaSil
  5. Süreyya'cım daha önce izlemeye aldığım halde neden yazılarını okuyamıyorum anlamadım derken tekrar izlemeye aldım şimdi seni. Neden olduğunu anlamış değilim:S
    Rüya'nın doğum gününü kutluyorum bende. Nice güzel yaşları olsun inşallah. Tuvalet olaylarınızı okurken darısı başıma dedim inan :) Maşallah kızıma
    Sana yaptığı kaprislere çok üzülme. Dediğin gibi ilgi çekmek. Bende aynen senin gibiyim. Zaten kızım beni görmüyor diyerek a-sosyal biri oldum :) ama bizimde arada değişikliğe ihtiyacımız var :) Öptüm Rüya'yı çook.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşırdım şimdi..Olsun hoş geldin :) çok teşekkür ederiz canım :) İşte bazen takmamaya çalışıyorum ama olmuyor..Özellikle son zamanlarda hep çatışma içinde buluyorum kendimi..Umarım çebuk geçer..A-sosyalliğim malumdur benim zaten :)) Ama aşmaya çalışıyorum :) Biz de sizi öptük :)

      Sil
  6. bizim cadı minicik boyuyla yapıyor bu dediklerini.. dediğin gibi gündüz o kadar çok özlüyorlar ki akşam hesap soruyorlar bize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak sen minik Diloş 'a :)) Öyle gibi geliyor bana da..Umarım çabuk geçer :))

      Sil
  7. çalışan annenin çocukla imtihanı bu, anlayamıyorlar ki neden onların yanında olmayışımızı, aslında haklılar ama...
    bir mısır sever de sende var ne güzel, bal gibi bakışları :) maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) Bak şimdi sol tarafta Yağmur'un mısır yerken ki resmi var ya ..işte ben hep mısır denince onu hatırlıyorum :)) Rüya da bayılır mısıra :)
      Çok güzel yazmışsın bu arada..Umarım bu imtihanı alnımın akıyla geçerim canım :)

      Sil
    2. geçeceğiz inşallah çok güzel, akıllı çocuklar olacak bu zilliler :)))

      Sil
  8. benim meleğim 25. ayında tuvalet eğitimi deneme 2'deyiz :)
    ilk denemem bir faciaydı , sabırlı değilim heralde
    2. denememiz dün başladı , bu daha iyi gidiyor
    samimi dilin , güzel blogunun takibine başlıyorum şimdi
    vaktin olursa senide beklerim :)

    bebekvesaire.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim,hoşgeldin :) Benim minik kuzumu 22 aylıkken sütten kestik..Neredeyse o zamana kadar sadece anne sütüyle beslenen bir bebeğe çok zor geldi..Zor vazgeçti,ağlamaları hala kulağımda :( Dedim ki ben kızımı memeden kestim ya hep bağlasam bezli gezse de olur..Çok zor olan o oldu bizim için..23 aylıkken de gündüzleri bağlamadık hiç..sorun yaşamadık onda..Geceleri bağlamaya devam ettim hep,son zamanlarda o da bitti..Arada sırada kaçırmalar oluyor gece ama normal diyip geçiyorum.Eninde sonunda düzene girecektir :) sen de sıkma canını..
      Gelecem mutlaka tabi :) sevgiler..

      Sil
  9. Nice tatlı, güzel, mutlu yıllara o zaman :)

    YanıtlaSil
  10. maşallah çok tatlı allah esirgesin.. Üyenizim bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler..

    www.bensukaya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hoşgeldin :) Çok teşekkür ederiz :) Gelirim tabi sevgiler :)

      Sil